Seuran esittely

Yleistä

Vuosaaren Viikingit on itä-helsinkiläinen urheiluseura, joka toimii hyvän ja pitkän suomalaisen urheiluseuraperinteen mukaisesti eli vapaaehtoistoiminnan pohjalta. Vuosaaren Viikingit (Budoviikingit) on myös Suomen judoliiton jäsenseura, kuten lähes kaikki Suomessa olevat judoseurat. Judotoiminta Suomessa on jaettu kuuteen alueeseen ja Budoviikingit kuuluu näistä Etelä-Suomen alueeseen.

Historiaa

Vuosaaren Judoviikingit perustettiin vuonna 1974. Seuran ensimmäinen sali sijaitsi kellarissa Isonvillasaarentiellä. Tatamin koko oli ensiksi 3*5m ja myöhemmin viereen saatiin samankokoinen alue lisää. Alueiden välissä oli oveton oviaukko, joten randoria ottaessa saattoi joutua ns. "huoneesta" toiseen. Kattokin oli niin matalalla, että katagurumassa jalat saattoivat osua kattoon. Seuran seuraava sali oli Satamasaarentie 2D:n kellarissa, jonne siirryttiin vuonna 1977. Sali oli isompi ja korkeampi kuin edellinen.

Vuonna 1980 seura siirtyikin sitten Vuosaaren Urheilutalolle, jolloin aikido tuli mukaan kuvioihin. Ensimmäiset seitsemän vuotta harjoiteltiin Urheilutalon näyttämöllä, josta vuonna 1987 siirryttiin nykyiseen alakerran tilaamme. Lajimäärän kasvettua vuosien kuluessa vaihdettiin seuran nimeksi Budoviikingit vuonna 1992.

30 vuoden aikana on seurassa ollut paljon vastuunkantajia. 1970-luvulla alkeiskursseja vetivät mm. Erkki Ranta, Raimo Siponen, Risto Jaatinen ja Mikko Kanerva. Muita aktiiveja olivat ainakin Erkki ja Airi Nupponen, Tommi ja Tero Raij, Jari Lahtinen ja Jorma Hintikka.  Hannu Muuronen valmensi 1970-luvun lopulla kisaporukkaa, jolloin saavutettiin hyviä tuloksia. Kilpailijoihin kuuluivat mm. Harri Ojala (3 nuorten SM-kultaa vuosina 1976-78 sekä nuorten EM-edustus) ja Mikko Kanerva (nuorten SM-kulta 1978). Seuralla oli myös miesten joukkue kolmos- tai nelosdivarissa. Seura pärjäsi hyvin, vaikka joukkue olikin pieni.

Tänään

Budoviikingeissä on harjoiteltu judoa hyvällä menestyksellä ja ammattitaidolla jo yli 40 vuoden ajan. Toimintamme painottuu junioritoimintaan, ja aikuisille järjestämme normaaliharjoitusten lisäksi myös kursseja kuntojudossa. Harjoitukset ylemmille vöille, jatkokurssilaisille ja peruskurssilaisille pyörivät syys-ja kevätkausilla pari kertaa viikossa niille varattuina ajankohtina ks. harjoitusajat.
Seura järjestää normaalien harjoitusten lisäksi myös muita tapahtumia jäsenilleen. Tälläisiä ovat mm. erilaiset leirit, kilpailut (kotisalikisa) ja juhlat (syys/kevätkauden päättäjäiset).

Budoviikinkien dojolle valmistui loppuvuodesta 2011 joustoalusta talkoovoimin. Talkookertomuksen voit lukea täältä.

Budoviikingit toivottaa kaikki uudet harjoittelijat lämpimästi tervetulleiksi seuraamme!

Jaa
© 2012 Vuosaaren Viikingit ry / Budoviikingit