Mitaleita ja kokemusta vuoden 2016 ensimmäisestä Junnu Cupista

Sakea lumipyry saattoi vuosaarelaiset judokat Järvenpäähän vuoden ensimmäisiin Junnu Cup -kisoihin. Järvenpään Akagin isännöimissä kisoissa oli 170 osallistujaa, ensimmäistä kertaa myös aikuisia. Junnu Cup on Etelä-Suomen alueen pitkä perinne: moni on saanut ensikosketukseen shiaihin, kisoihin, juuri Junnu Cupissa. Kuvassa osa kisaajista alkulämmittelyssä.

 

 

Meitä budoviikinkejä oli mukana 10 nuorta kilpailijaa, neljä ohjaajaa ja paljon vanhempia ja muutama sisaruskin. Painoluokat määrättiin perinteiseen Junnu Cup -tapaan vasta punnituksen jälkeen. Joissain painoluokissa jokainen otteli jokaista vastaan. Niissä painoluokissa, joissa oli paljon osallistujia, paremmuus ratkaistiin cup-menetelmällä.

 

Seuramme nuoret pärjäsivät kisoissa hyvin, vaikka yhtään sarjavoittoa ei tällä kertaa saatukaan. Joka toinen sai mitalin: 3 hopeaa ja 2 pronssia (Marja, Jami, Christian, Konsta ja Ivan).

 

 

Arttu lähti rohkeasti joka otteluun, vaikka useimmat vastustajat olivat keltavöisiä. Konsta pääsi loppuotteluun, jossa Magasin edustaja oli tällä kertaa liian kova pala. Hopeaa tuli silti. Ilkan sarja oli erittäin tasaväkinen ja useimmat ottelut kestivät täyden ajan. Nyt ei kuitenkaan tullut mitalia. Marja pärjäsi erinomaisesti eikä hävinnyt kuin päätä pidemmille keltavöisille, pronssin arvoisesti. Jamin sarjassa muut olivat keltavöisiä ja tällä kertaa häntä parempia, mutta pronssia tuli silti. Christian ja Matias olivat samassa sarjassa, johon oli päässyt mukaan jopa yksi oranssivöinen, joka ainoana voitti Christianin. Tässä sarjassa Christian sai hopeaa, ja Matias oli neljäs. Alexanderin sarjassa oli kahdeksan kisaajaa, joista kuusi keltavöistä. Alexander otteli hyvin, muttei vielä päässyt mitaleille. Villen kaksi ottelua olivat tiukkoja, mutta nyt ei vielä voittoja herunut. Ivan heitti yhden kisan nopeimmista ipponeista, 9 sekuntia, ja sai hopeaa ylempivöisten sarjassa. Kuvassa Christianin pitävä sidonta.

 

 

Keväällä on vielä toinen Junnu Cup, Porvoossa, jonne lähdetään oman seuran porukalla mukaan. Kokeneemmille kisaajille etsimme muutaman kovemman kilpailun. Keväällä on ainakin Hontai Shiai 12. maaliskuuta Hakunilassa Vantaalla (sarjoja kaikenikäisille) ja alempivöisten mestaruuskisat 13. maaliskuuta.

Vuoden 2016 ensimmäinen Junnu Cup

Sunnuntaina 24. tammikuuta moni alkeiskurssilainen osallistuu ensimmäisiin judokisoihinsa, Junnu Cupiin. Mukana on toki myös jatkokurssilaisia. Junnu Cup on juuri sopivan oloinen kisa vähän kilpailleille. Vuosaaresta lähtee 12 nuoren joukko Järvenpäähän ottamaan mittaa muiden seurojen judokoista. Kisoihin on ilmoittautunut 170 judokaa, ensimmäistä kertaa myös aikuisia. Osallistujat jaetaan vyö-, ikä- ja painoluokkiin. Tytöille ja pojille on omat sarjansa. Tavoitteena on, että jokaisella olisi mahdollisimman samanpainoisia vastustajia, joilla on suurinpiirtein yhtä pitkä judotausta (valko- ja keltavöiset keskenään, ja oranssit ja vihreät keskenään).

Kokoonnumme hieman ennen aamukahdeksaa Vuosaaren urheilutalolla (osa menee suoraan kisapaikalle). Päivästä voi tulla pitkä, koska osallistujia on paljon. Kilpailukutsusta löytyvät tarkemmat osoite- ja aikataulutiedot (http://www.etelasuomenjudo.fi/@Bin/305183/Junnu+Cup+1-2016+kutsu.pdf).

Ipponeita kotisalikisoissa

Vuosi lähenee loppuaan, mutta vielä ehdimme järjestää itsenäisyyspäivän aattona seuramme kotisalikisat, joissa nuorten peruskurssilaiset pääsivät ottamaan ensikosketuksen kilpailuihin. Lauantaiaamuksi salilla olikin paikalla lähes koko nuorten perus- ja jatkokurssin porukka, josta saatiinkin yhteensä viisi painoluokkaa ja jokaiselle useampi ottelu. Alla kuvassa ottelijat ja ohjaajat.Ennen otteluja kilpailusäännöt ja tuomarin komennot kerrattiin nuorten kanssa, kaikki tietysti japaniksi. Ippon, matte, osaekomi ja soremade tulivatkin tutuksi. Vanhemmat hoitivat otteluiden ja sidontojen ajanoton, pistetaulun ja ensiavun (jota ei onneksi tarvittu kertaakaan), mikä helpotti kisojen kulkua paljon. Ohjaajat vastasivat alkujärjestelyistä, ottelukirjanpidosta ja tuomaroinnista.

Peruskurssin ensikertalaiset kisaajat pärjäsivät hyvin jatkokurssilaisten vauhdissa, vaikka judokokemusta oli paljon vähemmän. Moni ottelu päättyi ipponiin, joko hienoon heittoon tai pitävään sidontaan, muutama ottelu jopa alle kymmenessä sekunnissa. Oman sarjansa voittivat Konsta, Samuel, Ivan, Tuomas ja Leevi. Alla Riikka heittää harai-goshilla. Lisää kisakuvia on erillisessa artikkelissa näillä sivuilla.Kevättalvella on tarkoitus osallistua Junnu Cupin osakilpailuun ja hakea kokemusta seuran ulkopuolisista vastustajista.

Kotisalikisojen kuvia

Leevi pyrkii sidontaan

 

Arianin koshi-guruma

 

Leevin vauhdikas heitto

 

Iina ja Riikka ottavat mittaa toisistaan

Kotisalikisoista kisakokemusta 29.11.2014

Lauantaina 29. marraskuuta järjestettiin omalla dojolla syyskauden 2014 kotisalikisat. Ne olivat samalla nuorten peruskurssilaisten ensimmäiset kilpailut. Ottelu on paras testi sille, miten hyvin tekniikat on opittu ja samalla hyvää harjoitusta tulevan kevään Junnu Cup -kilpailuihin. Mukana oli myös judokoita nuorten jatkokurssilta tarjoamassa kovaa vastusta ja näyttämässä samalla esimerkkiä peruskurssilaisille.

Osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään painon mukaan. Kevyimmässä ryhmässä, jossa oli vain peruskurssilaisia, nähtiin päivän komeimmat heitot: sekä Jimi että Konsta heittivät hienosti ipponin arvoisen morote-seoi-nagen ja saivat kumpikin siitä erikoispalkinnon. Sarjan voitti silti Samuel, joka voitti kaikki ottelunsa, toiseksi tuli Jimi ja kolmanneksi Juho.

                  

Jimin ja Konstan morote-seoi-nage

Seuraavassa painoluokassa oli mukana vain yksi peruskurssilainen, Kristian, joka yllätti kokeneemmat judokat määrätietoisilla ja pelkäämättömillä otteillaan, ja sijoittuikin toiseksi. Sarjan voitti Max, usein vahvalla koshi-gurumallaan, ja kolmanneksi ylsi Thomas.

Isoimpienkin painoluokassa oli vain yksi peruskurssilainen, Elijas, joka otteli hyvin kokeneempiaan vastaan, vaikkei yltänytkään mitaleille. Sarjan voitti jatkokurssilaisista monipuolisinta tekniikkaa tehnyt Jani (mm. uchi-mata ja yoko-otoshi), toiseksi tuli Tomi ja kolmannen palkinnon sai Leevi. Tämä painoluokka oli kaikista tasaväkisin ja voittaja löytyi pari kertaa vasta tuomarin arvioinnin jälkeen, ei suorituspisteillä. Tuomareina toimivat tällä kertaa Mimmi ja Tapsa, muina järjestäjinä Anna, Ilkka, Theo, Timo, Mikko ja aktiiviset nuorten vanhemmat.

 

Kisaajat ja järjestäjät

Linkin takana lisää kisakuvia 

Lue lisää: Kotisalikisoista kisakokemusta 29.11.2014

© 2012 Vuosaaren Viikingit ry / Budoviikingit