Peruskurssi

Seuramme järjestää peruskursseja 8-13- vuotiaille nuorille. Kurssit kestävät lukuvuoden alkaen syksyllä ja päättyen keväällä keltaisen vyön graduointiin.

Alkaminen

Uudet nuoret peruskurssilaiset (8-13- vuotiaat) ovat tervettuleita mukaan ensimmäisiin harjoituksiin maanantaina 5.9. klo 18:00–19:15. Ensimmäisissä harjoituksissa vaatetukseksi käy judopuvun ohella myös verkkarit ja t-paita. Mitään metallista tai kovaa ei vaatetuksesta saa löytyä, esim. ketjut, korvakorut ja metalliset nepparit housuissa.

Kesto ja hinta

Kurssi alkaa syksyllä syyskuussa ja päättyy seuraavan vuoden keväänä toukokuussa. Keltaisen vyön (5. kyu) graduointi on hyvissä aijoin ennen kurssin loppua. Kurssin hinta on syksyn osalta 210 euroa, joka koostuu judon harjoittelun ja kilpailemisen kattavasta lisenssivakuutuksesta, keltaisen vyön graduointi- eli vyökoemaksusta sekä varsinaisesta kurssimaksusta. Kevään osalta peritään erillinen harjoittelumaksu, joka on 50 euroa. Lisenssivakuutuksesta voi lukea tarkemmin osoitteesta: http://www.judoliitto.fi/judoliitto/vakuutusturva/

Kurssin sisältö

Peruskurssin aluksi painotetaan turvallisen harjoittelun perusedellytystä, oikeaoppista kaatumista eli ukemia. Tärkeä osuus on myös hyvällä salikäytöksellä (dojokäytöksellä), jolloin henkilökohtaisesta hygieniasta huolehditaan huolellisesti, ja omia harjoittelukavereita kunnioitetaan. Tällöin harjoittelijoiden välille rakentuu luottamus, ja erilaisia heittotekniikoita voidaan alkaa harjoitella.

Marraskuun aikana kurssilla pidetään ”teemaviikko”, jossa tutustutaan kilpajudoon. Salilla harjoitellaan judokilpailujen sääntöjä, otteluiden pisteenlaskua ja kilpailuihin sopivia judotekniikoita. Harjoittelun lisäksi järjestetään kurssin sisäinen harjoittelukilpailu (shiai), jossa totutellaan ottelutilanteeseen.

Syyskausi päättyy joulukuussa seuran yhteiseen harjoitukseen ja saunailtaan urheilutalolla, jolloin harjoittelijoilla on myös mahdollisuus omien uimataitojen puitteissa käydä uimassa hallin altaissa. Ennen syyskauden loppua järjestetään ensimmäinen välivyökoe (toisen natsan koe).

Kevätkaudella osallistutaan ensimmäiseen kilpailuun seuran ulkopuolella. Kilpailu on aloittelijoille ja vähän kilpailleille tarkoitettu Junnu-Cup sarjan osakilpailu. Yksi kilpailu kuuluu kurssiin, mutta osallistuminen useampaan Junnu-Cup osakilpailuun on sallittua ja jopa suositeltavaa.

Kevätkauden aikana pidetään yksi natsakoe alkuvuodesta ja myöhemmin itse keltaisen vyön koe.

HUOM! Judoa aikaisemmin harjoitelleet voivat siirtyä suoraan tasonsa mukaisiin harjoituksiin käymättä peruskurssia. Seuramme toivottaa kaikenikäiset aikaisemmin lajia harrastaneet tervetulleeksi harjoituksiin. Itselle sopivan harjoituksen voi selvittää ottamalla yhteyttä seuran ohjaajaan.

Nuorten peruskurssin harjoitukset kaudella 2016-17 ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18.00-19.15 nuorten treenien yhteydessä.

Nuorten peruskurssin harjoituksia ohjaavat pääsääntöisesti kaudella 2016-17 Ilkka Saarinen, Anna Karvonen ja Timo Mytty.

Jaa
© 2012 Vuosaaren Viikingit ry / Budoviikingit